Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
« January 2020 »
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
You are not logged in. Log in
The geldshopnl blog 6480
Tuesday, 7 January 2020
De ultieme woordenlijst over particulier lening verstrekkers

 

Geld lenen

 

Geld lenen hoeft niets duur te zijn, indien je de reclames moet geloven. Maar veel kredietaanbieders adverteren met een rentepercentage datgene maar voor heel weinig consumenten geldt. Lees waar je op dienen letten als je geld wilt lenen.

Wanneer leen je?

Indien je vrij opneembaar spaargeld hebt, moet je niet vertrekken lenen. De enige uitzondering op die regel zijn de aankoop of verbouwing van een eigen woning. Of het verstandiger is om daarvoor je spaargeld te gebruiken ofwel om een lening af bij sluiten hangt af van je persoonlijke belevenis.

Houd bij het afsluiten van een lening rekening aan de gebruiksduur van het artikel dat je met de lening wilt kopen. Indien je bijvoorbeeld 5 jaar in een auto wilt rijden, moet de looptijd van de lening niets langer zijn om te voorkomen dat je aan een restschuld blijft zitten.

Precies waar let je op?

Je kunt beter niet lenen betreffende aanbieders die de hoofdtoon leggen op 'Geld lenen zonder BKR' ofwel 'Snel geld lenen'. Identiek geldt voor de zogenaamde flitskredieten.

Ga niet met de eerste aanbieder boven zee. Je kunt honderden en vaak zelfs duizenden euro's besparen door een lening af bij sluiten bij een voordelige aanbieder. Vraag minimaal 2 offertes op bij meerdere aanbieders. Let bij het vergelijken op:

 

     

     

  • De looptijd van de lening. Wanneer is hij afbetaald?
  •  

     

  • De effectieve rente. Hoe hoog zijn de rente op jaarbasis, inclusief alle kosten?
  •  

     

  • De bult van de aflossing. Hoeveel ga je per kalendermaand betalen?
  •  

     

  • De geldigheid van de offerte. Lage rentes is soms beperkt geldig, waardoor je snel moet beslissen.
  •  

     

 

Let met verzekeringen die de aanbieder aan de lening probeert te koppelen, zoals dezelfde betalingsbeschermer of overlijdensrisicoverzekering. Bedenk of je dat nodig hebt en enigszins de bijkomende kosten zijn.

Die verzekering heb je nodig?

De grootste instinker bij leningen zijn de verzekeringen die eraan gekoppeld worden. Dikwijls aanbieders proberen je buiten een lening ook betalingsbeschermers aan te bieden. Dat moeten problemen voorkomen als u financieel even minder juist gaat. Wees kritisch naar dit soort verzekeringen. Regelmatig heb je zij niet nodig.

Wat gebeurt daar onmiddelijke na je dood aan je schuld? De omvangrijke banken schelden hem erg vaak kwijt, maar veel andere aanbieders kloppen bij je nabestaanden aan. Om datgene te voorkomen kun je dezelfde overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij je lening. Vraag je af of je die wel nodig hebt. Misschien laat je naast je lening ook vermogen onmiddelijke na, bijvoorbeeld omdat je overwaarde hebt op je huis. Weet dat een overlijdensrisicoverzekering zelden verplicht is bij dezelfde lening. Is dat wel verplicht, dan ben je altijd vrij boven de keuze waar je hem afsluit.

 

Aanvraag voordat een lening afgewezen?

 

Een kredietverstrekker heeft het recht dezelfde aanvraag voor een lening af te wijzen. Voor een afwijzing beheersen meerdere redenen zijn. Denken zoals aan een negatieve BKR-registratie (Bureau Krediet Registratie) ofwel een te laag inkomen. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je bij een verschillende aanbieder informeren. Je kunt ook je BKR-registratie opvragen.

persoonlijk lening Negatieve BKR-registratie

Zodra je dezelfde lening hebt afgesloten, belanden de gegevens van de overeenkomst aangemeld bij BKR. Vanaf dat moment ben je daar dus bekend. Is u krediet beëindigd? Dan blijven je gegevens nog 5 jaar waarneembaar. Daarna verdwijnen ze automatisch uit u Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Als je een negatieve BKR-registratie hebt en je van mening bent dat dit onterecht is, kun je dezelfde verzoek tot correctie indienen bij de bank of kredietverstrekker die jouw gegevens heeft aangemeld bij BKR. Je gegevens worden dan gewijzigd als ze daadwerkelijk onjuist zijn. Kom je niet tot een uitkomst dan kun je dezelfde beroep doen op de Geschillencommissie BKR; dat kost €50. Als de commissie jou in het direct stelt, krijg je dat bedrag terug.

Neem actie betreffende problemen

Lukt het een weleens niet om rente plus aflossing te afrekenen? Laat het dan niets met zijn beloop, echter neem zelf contact op aan je kredietverstrekker. Regelmatig is er wel wat bij regelen.

Heb je een klacht betreffende je lening of je financiële tussenpersoon? Dien dat dan schriftelijk in betreffende je aanbieder. Ben je niet tevreden met u antwoord? Richt je later zelfs het Klachtinstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Geef de aanbieder 8 weken de tijd om te antwoorden en dien de klacht betreffende het Kifid binnen 3 maanden na de reactie van de aanbieder boven.

Hypotheekrenteaftrek en meer belastingvoordeel

Belastingvoordeel bij een bijzonder verblijf

Heeft u een eigen woning? Dan kunt jij profiteren van belastingvoordeel. Bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek. Maar ook kosten er omheen de koop plus verkoop van uw woning kunt u aftrekken betreffende jouwe inkomsten voor de belasting. Lees er langduriger betreffende.

Enigszins is hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrente dat u betaalt voordat jouwe hypotheek kunt jij onder voorwaarden aftrekken van jouwe inkomen in box 1. Doordat u geld terugkrijgt van de Belastingdienst betaalt u netto minder aan uw hypotheek.

Kosten dat u 1 keer mag aftrekken

Bijvoorbeeld:

 

     

     

  • Taxatiekosten
  •  

     

  • Advieskosten voordat uw hypotheek
  •  

     

  • Afhandelingskosten voor uw hypotheek
  •  

     

  • Kosten aanvragen Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  •  

     

  • Notariskosten hypotheekakte
  •  

     

  • Vergoeding voordat vervroegd aflossen (eerder boeterente).
  •  

     

  • Kosten die u elk jaar mag aftrekken
  •  

     

 

Zoals:

 

     

     

  • Hypotheekrente betreffende de lening van uw woning
  •  

     

  • Betalingen aan de grondeigenaar voor erfpacht, opstal of beklemming
  •  

     

  • Onderhoudskosten voor een rijksmonumentenpand.
  •  

     

  • Nauwlettend weten welke kosten jij kunt aftrekken?
  •  

     

  • Kijk op de website van de Belastingdienst.
  •  

     

 

Hypotheekrenteaftrek: de voorwaarden

Bekijk of u voldoet aan de voorwaarden. Bijvoorbeeld:

U gebruikt de hypotheek alleen voor u kopen, verbeteren ofwel onderhouden van uw woning. Of voor de afkoop betreffende het recht van erfpacht.

De woning is jouwe hoofdverblijf. De rente voordat de koop van uw vakantiehuis of tweede woning kunt jij niet aftrekken.

Jij lost uw hypotheek minstens annuïtair of lineair boven maximaal 30 tijdsperiode helemaal af. Heeft jij een hypotheek afgesloten vóór 2013? Dan kunt u de hypotheekrente soms tevens aftrekken als u gedeeltelijk ofwel niet aflost.

Verkoopt jij de woning met overwaarde? Plus koopt u in 3 jaar een nieuwe woning? Dan moet jij Persoonlijke lening de overwaarde gebruiken voor uw nieuwe huis door opnieuw van hypotheekrenteaftrek bij kunnen profiteren. Dit heet de bijleenregeling.

Voordat jij hypotheekrente kunt aftrekken, telt een deel van de waarde van jouwe verblijf mee als inkomen voordat de belasting. Dat heet eigenwoningforfait en is dezelfde percentage van de WOZ-waarde van uw verblijf. De gemeente stelt de WOZ-waarde elk jaar opnieuw vast.

Wanneer is de hypotheekrente niets aftrekbaar?

Als u onmiddelijke na 31 december 2012 voordat de eerste keer dezelfde hypotheek heeft afgesloten en dit een aflossingsvrije hypotheek was. Of een hypotheek die u niet boven maximaal 30 jaar ten minste annuïtair aflost.

Als jij dezelfde deel van jouwe hypotheek voor iets verschillend gedragen dan voor uw verblijf. Bijvoorbeeld voor een auto of de studie van uw kinderen.

 

Hoe hoog is de teruggave op hypotheekrenteaftrek?

 

Dat zit aan uw inkomen. Hoe meer u verdient, hoedanig hoger uw hypotheekrenteaftrek. De overheid verlaagt de maximale hypotheekrenteaftrek nu langzaam. Voornamelijk als u in dezelfde hogere tariefschijf zit, merkt u dit. Valt jij in de hoogste opslagmedium? Dan is de hypotheekrenteaftrek in 2020 verlaagd volgens 46%.

Hoe krijgt u jouwe hypotheekrente terug?

De aftrekbare rente krijgt u voor dezelfde deel terug van de Belastingdienst. U kunt het bedrag dat u terugkrijgt in 1 keer ontvangen na afloop van het belastingjaar naar aanleiding betreffende uw aangifte over datgene jaar. Kiest u voor een voorlopige teruggaaf? Later krijgt u elke maand een deel terug. Na afloop van het belastingjaar verrekent de Belastingdienst wat u te veel ofwel te weinig heeft gekregen.

Precies waar vind ik de gegevens van mijn hypotheek dat ik nodig heb voor de belastingaangifte?

In uw Financieel Jaaroverzicht ziet u ook uw Hypotheek jaaroverzicht. Daarin staat hoeveel u aan hypotheekrente en eventueel aan aflossing heeft betaald. Ook ziet u wat uw openstaande hypotheekbedrag was aan het aftrap en aan het einde van u jaar.

Jouwe Financieel Jaaroverzicht 2019 staat uiterlijk 20 februari 2020 voor jij klaar in Internet en Mobiel Bankieren. U ontvangt een Bankmail in Internet Bankieren als uw overzicht klaarstaat.

 

     

     

  1. Tips voor lenen
  2.  

     

  3. Zo leent jij verantwoord geld
  4.  

     

 

Spaargeld gebruiken, zijn altijd goedkoper dan geld lenen. Echter sluit jij een lening af, dan wilt u er ongetwijfeld van is dat jij die kunt terugbetalen. 6 tips om zo correct mogelijk te lenen.

Bepaal hoeveel jij elke maand kunt missen: leen verantwoord

Een lening heeft u niet meteen terugbetaald. Maak eerst een overzicht betreffende uw maandelijkse inkomsten plus uitgaven. Houdt u geld over? Dan is datgene het bedrag wat u kunt missen aan het terugbetalen van uw lening en de rente. Bedenk ook ofwel dit boven de toekomst nog lukt. Als jij bijvoorbeeld minder gaat opereren of uw kinderen vertrekken studeren.

Bereken uw maandlasten

Bereken hoeveel jij kunt lenen

Kies dezelfde looptijd die past betreffende uw budget

De periode waarbinnen u een lening moet terugbetalen heet de looptijd. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten. U heeft daarbij meer tijdsbestek om het bedrag datgene u heeft geleend terug te betalen. Echter betreffende een langere looptijd betaalt u wel langere rente. De totale kosten betreffende uw lening zijn daardoor hoger dan betreffende dezelfde kortere looptijd.

Kies een looptijd die past bij de levensduur

Stel, jij leent voordat een auto en u verwacht datgene die nog 5 jaar rijdt. Kies dan voor een looptijd van maximaal 5 tijdsperiode. Anders betaalt u later voor iets dat u niet meer gebruikt.

 

Voeg leningen samen

 

Heeft jij meerdere leningen? Sluit die dan over naar 1 nieuwe lening. Dit geeft langduriger overzicht en zijn erg vaak voordeliger.

Bekijk de voordelen van oversluiten

Ontvang belastingvoordeel betreffende een verbouwing

Leent jij geld om uw koophuis te verbeteren? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of nieuwe keuken? Dan kunt u de rente van jouwe Persoonlijke Lening aftrekken betreffende uw belastbaar inkomen.

 

 


Posted by geldlenenhrfp063 at 11:17 PM EST
Post Comment | Permalink | Share This Post

View Latest Entries